اولین گفتگوی نخست وزیر جدید ژاپن با بایدن از نوع مجازی-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

اولین گفتگوی نخست وزیر جدید ژاپن با بایدن از نوع مجازی

نخست وزیر ژاپن در اولین دیدار خود با رئیس‌جمهوری آمریکا که به صورت مجازی برگزار شد، در راستای حرکت به سمت تقویت ائتلاف ضد چین موضوعات مهمی را با بایدن در میان گذاشت.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 January 22
کد خبر: ۱۱۸۸۴۷

به گزارش راهبرد معاصر، ژاپن و آمریکا همواره به عنوان دو متحد قدیمی دارای روابط نزدیکی با یکدیگر بوده‌اند. این رابطه در دوره ریاست جمهوری ترامپ تا اندازه‌ای تحت تاثیر قرار گرفت، اما به واسطه هوشمندی مقامات ژاپنی، توکیو توانست به عنوان معدود کشور‌هایی شناخته شود که با استفاده از کانال‌های غیردیپلماتیک رابطه نزدیکی با شخص رئیس‌جمهور امریکا ایجاد کرده و امتیازات منحصر به فردی از وی دریافت کند؛ امتیازاتی که در دوره اعمال تعرفه‌های سنگین تجاری از سوی آمریکا بر بسیاری از کشور‌ها میتوانست غنیمتی با ارزش برای توکیو به شمار رود.

با اینحال روی کار آمدن بایدن و دولت جدید آمریکا برای ژاپنی‌ها بسیار بهتر از تعامل با رئیس‌جمهور قبلی بود. دولت جدید ژاپن پس از کنار رفتن یوشیهیده سوگا که خود جانشین شینزو آبه شده بود، تلاش می‌کند که رتبه خود را همچنان به عنوان یکی از قدرت‌های جهانی حفظ کند.

رویکرد دولت بایدن برای تحت فشار قرار دادن چین به هر قیمتی و حساب ویژه بر متحدان قدیمی واشنگتن در آسیا موضوعی است که نقش توکیو برای آمریکا را با اهمیت‌تر از گذشته ساخته است. در این راستا گفتگو و ارتباط مستمر میان مقامات دو کشور پررنگ‌تر از گذشته شده است.

در این رابطه و به گزارش رویترز، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن روز جمعه دیداری مجازی با یکدیگر داشتند و در این دیدار بر روی روابط مختلف ازجمله موضوعات امنیتی، اقتصادی، روابط با چین، آزمایشات موشکی کره شمالی و تنش در روابط روسیه و اوکراین گفتگو کردند. این اولین دیدار نخست وزیر جدید ژاپن با رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا به شمار میرود.

در این دیدار ۸۰ دقیقه‌ای نخست وزیر ژاپن پیشنهاد نشستی با شرکت رهبران اتحاد کوآد متشکل از ژاپن، آمریکا، استرالیا و هند را مطرح کرد که با موافقت بایدن همراه شد. نگاهی به نام کشور‌های شرکت کننده در این نشست بدون شک بیانگر تلاش این ائتلاف برای مهار قدرت روزافزون چین خواهد بود.

حتی کیشیدا به این موضوع اشاره کرد که در این گفتگو دو طرف توافق کردند بر سر تهدید‌های امنیتی در منطقه اقیانوس‌های هند و آرام، از جمله آزمایش‌های موشکی کره شمالی و جسارت‌های فزاینده چین در آب‌های منطقه ای، از نزدیک با یکدیگر همکاری کنند.

موضوع جالب توجه دیگری که در این دیدار مطرح شد این بود که نخست وزیر ژاپن از تصمیم این کشور برای اصلاح راهبرد امنیتی توکیو و تقویت توانمندی‌های دفاعی این کشور خبر داد؛ موضوعی که به طور غیر مستقیم حاکی از حرکت فضای سیاسی شرق آسیا از ارامش محض به آینده‌ای نامعلوم و همراه با تنش احتمالی خواهد بود./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده